T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ESENYURT - Yusuf Özvatan Ortaokulu

Maths is Everywhere

 

PROJE AMACI

 

Günlük yaşamımızda matematiksel öğeleri tanımlayabileceğimiz birçok şey var. Bu nedenle, bu eTwinning projesinin iki yöndeki anahtarı budur: şehirlerimizin, bölgelerimizin veya ülkelerimizin ünlü binalarında veya kamusal alanlarındaki geometrik unsurların tanınması ve sanat ve mimari yapıların bazı yönlerinin istatistik ve grafikler kullanılarak analizi.

 

Müfredat içeriği ve İngilizce becerilerini geliştirmenin yanı sıra, dijital becerilerin geliştirilmesine ve kritik, mekansal ve matematiksel analizle ilgili tüm becerilerin geliştirilmesine olanak tanıyacak görevlerin nihai ürünlerini hazırlamak için dijital araçlar kullanılacaktır.

 

Farklı ülkelerden öğrenciler ve öğretmenler arasındaki ilişki, bizimkinden farklı gerçekleri bilmemize izin verecek, bu da kişisel ve müfredat zenginleştirmesine yardımcı olacaktır.

 

 

 

HEDEFLER


Müfredatın matematiksel içeriğini gerçek yaşamın farklı yönleriyle birleştirmek. - Öğrencilerin günlük yaşamın bazı yönlerini matematiksel olarak analiz etme becerisini geliştirmek.

 

-Öğrencinin matematiğe yönelik motivasyonunu artırmak.

 

-Hoşgörü, işbirliği ve dayanışma pratiğine katkıda bulunan tüm ortakların kültürünü, tarihini ve mevcut toplumunu bilmesini ve anlamasını sağlamak.

 

- İletişim, ortak çalışma, sunumlar ve fikir ve duyguları iletmek için yabancı bir dilde (İngilizce) bir araç dili olarak iletişimi kolaylaştırmak ve geliştirmek.

 

- Bilgi arama, çevrimiçi işbirliği, sonuç sunumlarının hazırlanması, farklı proje üyeleri arasındaki iletişim, vb. için Bilgi ve İletişim Teknolojilerini kullanma becerilerini geliştirmek.

 

- Ekip çalışmasını ve işbirlikçi çalışmayı teşvik etmek.

 

- Öz güveni, katılımı, eleştirel duyguyu, kişisel inisiyatifi ve öğrenme, planlama, karar verme ve sorumlulukları üstlenmeyi öğrenme yeteneğini geliştirmek.

 

 

 

ÇALIŞMA SÜRECİ

 


Adım 1 - Bir proje çizelgesinin planlanması ve gerçekleştirilecek görevlerin tamamlanması için ortaklar arasında ortak çalışma.

 

Adım 2 - Projenin öğrencilere ve eğitim topluluğunun geri kalanına sunumu.

 

Adım 3 - TwinSpace'de öğrenci kaydı ve ülkelerin, kasabaların ve okulların sunum faaliyetleri (Padlet).

 

Adım 4 - Logo yarışması ve uluslararası öğrenci gruplarının oluşturulması. Adım 5 - Çalışılacak binanın seçimi de dahil olmak üzere farklı grup görevlerinin gerçekleştirilmesi.

 

Adım 6 - Nihai ürünün dijital araçlar kullanılarak üretilmesi ve paylaşılması.

 

Adım 7 - Projenin değerlendirilmesi. Süreç boyunca disiplinlerarası çalışma mevcut olacaktır (İngilizce, Matematik, BİT). Ayrıca, her ortak kendi dağıtım sürecini (okul blogu, web ve / veya sosyal medya) gerçekleştirecektir. Materyallerin hazırlanmasında kullanılan imgeler ve kaynaklar telif haklarına saygı gösterecek ve ücretsiz lisansla kullanılacaktır.

 

BEKLENEN SONUÇLAR

 

Öğrencilerin beklenen hedefleri gayri resmi ve keyifli bir şekilde elde etmelerini, onları çevreleyen çevreyi daha iyi gözlemlemeyi öğrenmelerini, Sanat ve Mimarlık'ta Matematiksel kavramların varlığını tanımalarını, farklı ülkelerden öğrencilerle işbirliği içinde çalışmayı ve gerçeklerini paylaşmalarını istiyoruz.

 

Nihai ürün, öğrencilerin ve öğretmenlerin projenin gelişimini paylaşmak ve yaymak için farklı görevlerin fotoğraflarını, videolarını ve sonuçlarını yükleyecekleri bir TwinSpace'in oluşturulmasını içerecektir.

 

26-03-2020 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.03.2020 - Güncelleme: 16.12.2021 16:01 - Görüntülenme: 704
  Beğen | 0  kişi beğendi