İSTANBUL / ESENYURT - Yusuf Özvatan Ortaokulu

Ock

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Veli Akademileri Projesi kapsamında okulumuzda '' isimli eğitim okulumuz psikolojik danışmanı Figen İREZ TIKI tarafından verilecektir. Eğitim Zoom üzerinden, 17 Ocak 2024 tarihinde, saat 20.00'da gerçekleştirilecektir. Bütün velilerimiz davetlidir.

Ock

Ülkemizde uygulanan "Dilimizin Zenginlikleri" projesinde biz de varız. Bu kapsamda Türkçe zümremiz, yetenekli öğrencileriyle hem  Dede Korkut Hikâyeleri'nin  zihin haritasını oluşturdu hem de anahtar sözcüklerini resimledi.

Regaip Kandiliniz Mübarek Olsun

Ock

Enerji Verimliliği haftasına binaen Fen ve Teknoloji Zumresinin hazırlamış olduğu panolarda enerji tasarrufu hakkında tüm öğrencilere çalışmalarla bilgilendirme yapılmıştır .

Ock

Geleneksel Okur-Yazar Buluşmalarına devam ediyoruz. Bu vesile ile 5. ve 6.sınıf öğrencilerimizle okuduğumuz Mona Lisa Senfonisi'nin yazarı Sayın Kayahan Demir ile keyifli bir söyleşi yaptık. Ardından da 7. ve 8.sınıflarımızla okuduğumuz Limon Kütüphanesi kitabının yarışmasında ilk üçe giren öğrencilerimize hem başarı belgelerini hem de ödüllerini verdik. Yazar Buluşmaları'nı planlayan Türkçe zümresine, idarecilerimize ve katkı sağlayan tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Enerji verimliliği haftası kapsamında okulumuzda bilgilendirme ve bilinçlendirme etkinlikleri gerçekleştirilmiştir.

Ock

Enerji tasarrufu önlemleri, binalardaki enerji ihtiyacını azaltarak çevre kalitesini, ulusal güvenliği, bireylerin finansal güvenliğini ve kazancı artırabilir. Enerji tasarrufu enerji hiyerarşisinin başında gelmektedir ve gelecekte kaynakların tükenmesini engelleyerek enerji maliyetlerini de düşürür.

Ock

Okulumuzda öğrenci ve velilerimiz “Çocuklarınız İlkyardımla Daha Güvende” seminerine katıldılar.

Ara

2024 yılı tüm öğrencilerimize , öğretmenlerimize ve halkımıza güzellikler getirsin...

Ara

26 Aralık 2023 Salı günü 6.sınıflar Türkçe ve Matematik derslerinin ortak sınavını gerçekleştirdik.

Ara

İstanbul Okullar Arası Kick Boks müsabakalarında öğrencilerimiz 4 madalya ile Yusuf Özvatan Ailesini , Ailelerini, Antrönörleri Tuncay TOPRAĞI grurlandırdılar.Teşekkürler çocuklar.
BERRA SU ÖKSÜZ İSTANBUL 1.si
ROMİSA MİRZAPOOR İSTANBUL 2.Sİ
M.ŞAHİN DEMİR İSTANBUL 2.Sİ
BURAK BUĞRA KARACI İSTANBUL 2.si

Ara

"Sosyal Bilgiler dersimizde 5.Sınıf öğrencilerimiz "Ülkemizde Görülen İklim Çeşitleri" konusunu Öğretmenleri Sıdıka Kalecik gözetiminde canlandırarak, eğlenerek öğrendiler."

Ara

Seçmeli Masal ve Destanlarımız dersi kapsamında 7-I sınıfı öğrencileri, Keloğlan masallarından "Allem Kallem" masalını sınıfta canlandırdılar. Etkinlik için 7-I sınıfı öğrencileri ve Türkçe öğretmenimiz İkbal AKKAR TOKGÖZ'e teşekkür ederiz.

Ara

Matematik roman yazarı Hasan Topdemir ‘i okulumuz konferans salonunda öğrencilerimizle buluşturduk .Yazarımız Şifrelerin Peşinde İstanbul ve Şifreler Peşinde Göbeklitepe adlı romanları hakkında öğrencilerimizin sorularını cevaplandırdı ve onlarla matematik hakkında sohbetler etti .Öğrencilerimizin matematiğe ilgilisini arttırmak için güzel bir etkinlik gerçekleştirdik.

Kas

7. Sınıflar seviyesinde deneme sınavı sonucu %100 burs kazanan öğrencilerimizi tebrik ederek kendileriyle önümüzdeki süreçte yapabilecekleri hakkında görüşüldü.