İSTANBUL / ESENYURT - Yusuf Özvatan Ortaokulu

May

Bilişim Haftası kapsamında internet ve sosyal medya kullanımı konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili nilgilendirici seminer ve pano çalışmaları yapılmıştır.

May

“MATEMATİK AFİŞİNİ TASARLIYOR” 2022 yılında okulumuzda düzenlemeye başladığımız, matematiğin günlük hayattaki yaygınlığına karşı farkındalığı arttırmak, atık malzemenin matematiğini keşfetmek ve proje ödevlerinin hazırlanmasında kullanılan kağıt, resim, plastik gibi malzemenin geri dönüştürülmüş ürünlerden seçilerek sıfır atık yaklaşımına katkı sunmak için düzenlenen Matematik Afişini tasarlıyor yarışmamız, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Eğitimde İyi Örneklerden Özgün Uygulamalara Projesine seçilmiştir. Bu yılki yarışmaya da okul panolarında asılı duyuru afişlerindeki şartlara uygun afişleri ile öğrencilerimiz katılabilir. Daha önceki dönemlerde yapılan örnek afişler ilham vermesi amacıyla 06-10 Mayıs tarihleri arasında okul panolarında sergilenecektir.  Not: Son başvuru tarihi 17.05.2024 dir. Sonuçlar 21.05.2024 tarihinde duyurulup, başarılı bulunan ilk üç tasarım ödüllendirilecektir. Matematik öğretmeni-YASEMİN SEVİNÇTEKİN KORDU

Nis

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsu.

Nis

Trt Çocuk Sürpriz Kutusu programı yapımcısı ve Lemi abi ve zuzuyla uzay macerası kitabı yazarı Lemi Filozof öğrencilerimizle keyifli bir sohbet ve imza günüyle okulumuzu şenlendirdi
Günümüzü güzelleştiren enerjisiyle hepimize neşe katan Lemi Bey'e çok teşekkür ediyoruz

Mübarek Ramazan ayını hayatımızın her alanında yaşamak ve yaşatmak, Ramazan

ayının bereketini herkesle paylaşmak, ihtiyaç sahibi olan ailelere bir nebze nefes

aldırmak maksadıyla 5K Şubemizde “Ramazan Berekettir” sloganıyla başlatmış

olduğumuz Ramazan Kolisi yardımına birçok velimizin ve bilhassa öğrencilerimizin

göstermiş olduğu ilgi ve alakala bizleri mutlu etmiştir. Emeği geçen veli, öğrenci ve

öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Türkçe zümresi olarak "Satranç Kulübü" kitabını okuyarak sayın Sezer Ün'ü okulumuzda ağırladık. Emeği geçen öğretmenlerimize, idarecilerimize ve katılan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

VAKIF KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK

Okulumuz 7. sınıf öğrencileri Sosyal Bilgiler öğretmeni Pınar YALVUÇ öncülüğünde "Vakıf Kültürü" konusunu işlerken Ramazan ayında olmamız sebebiyle "İYİLİK KOLİLERİ" hazırlamışlardır. Böylece yardımlaşma ve dayanışmanın güzel duygusunu yaşayıp, Vakıf kültürünün devamını yaşatmakta aktif rol almışlardır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi'nde Mart ayı etkinlikleri kapsamında Mevlana'nın Mesnevi eseri temelinde çalışmalar yapıldı. Öğrencilerimiz, Mesnevi'den hikâyeleri yorumlayarak resmettiler ve "Anlamını Bul" yarışmasına dahil oldular.

Okul panomuz özgün çalışmalar ile renklendi. Etkinlikte emeği geçen öğrencilerimize ve Türkçe öğretmenimiz İkbal AKKAR TOKGÖZ'e teşekkür ederiz.

Mrt

"Ben Okuyorum İstanbul Okuyor" projesi kapsamında "Kütüphanelerimiz Çocuklarımizla Güzel " etkinliği ile keyifli bir okuma saati gerçekleştirdik.

Mrt

Okulumuz 7/M öğrencileri 4 farklı insanlık yararına materyal geliştirip Teknofest yarışmasına başvurdular. Ergonomik Sırt Çantası, Akıllı Gözlük, Türk Gözü, Epilepsi Çipi adını verdikleri bu teknolojiler ile insanlığa yarar sağlamayı hedefliyorlar.

Mrt

Okulumuzda seçmeli Kur’an-ı Kerim dersi alan öğrencilerimiz göstermiş oldukları gayret sonucunda Elif  Ba’yı  tamamlayarak Kur’an-ı Kerim’e geçme başarısı göstermişlerdir. Bu vesile ile başarılı olan öğrencilerimize belge ve Kur’an-ı Kerim hediye edilmiştir. Bu başarının sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programımızı gerçekleştirdik. emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

OKULUMUZ KONFERANS SALONUNDA, "MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA" ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA, GELİŞİM ÜNİVERSİTESİNDEN AKADEMİSYEN SİNAN DEMİRCİ'NİN, ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK, HAZIRLAYIP SUNDUĞU PANEL VE SÖYLEŞİ, VERİMLİ BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞMİŞTİR.